Het grootste recepten overzicht van feestelijke hapjes.

Gebakjes gevuld met avocado, roomkaas & salsa

Gebakjes gevuld met avocado, roomkaas & salsa
Gizan
Gebakjes gevuld met avocado, roomkaas & salsa

Wat heb je nodig?

• Groot vel bladerdeeg
• 1 rijpe avocado, gehalveerd en geprakt (ongeveer 1 eetlepel per gebakje)
• Roomkaas (ongeveer 1 theelepel per gebakje)
• Salsa (ongeveer 1 theelepel per gebakje)
• Zout en peper
• 1 geklopt ei

Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek de bakplaat met bakpapier. Spreid het bladerdeeg zo groot mogelijk uit over je met bloem bestrooide werkblad. Met een pizza snijder of scherp mes snijd je het bladerdeeg in vierkantjes van ongeveer 5cm.
Op de helft van je bladerdeeg vierkantjes smeer je een klont avocado, dan roomkaas, dan salsa en breng je het op smaak met zout en peper. De overige vier kantjes leg je als dekseltje op de gebakjes. Door met een vork op de rand van de gebakjes te drukken zorg je dat de onderkant en de bovenkant goed op elkaar aansluiten en krijg je tegelijk een mooi randje.
In een klein kommetje klop je een ei met een vork en bestrijk je de gebakjes met een laagje ei. Bak ze nu 15 – 20 minute of tot de gewenste kleur en vorm is verkregen. Hou de gebakjes tijdens het bakken goed in de gaten aangezien het belangrijk is dat je ze op de juiste tijd uit de oven haalt.
Na het bakken serveer je de gebakjes het liefst zo snel mogelijk. Deze gebakjes zijn afgesloten ongeveer een dag houdbaar.

Samenvatting
recipe image
Recept
Avocado, roomkaas & salsa Gebakjes
Gepubliceerd
Gemiddelde Rating
31star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)