Het grootste recepten overzicht van feestelijke hapjes.

Tips voor de avond zelf

1) Denk naast lekkere hapjes ook aan feestelijke drankjes.  Voor een echt bijzonder feestje dat je gasten zullen onthouden zorg je naast de standaard frisdrank, bier en wijn voor een paar speciale verjaardagsdrankjes en –cocktails. De lekkerste en meeste feestelijke drankjes vind je binnenkort >hier<.

2) Ben je jarig in de zomer? Houd het feestje dan buiten in je tuin. Heb je geen tuin, en vinden je buren het niet erg, doe dan de deuren naar je balkon open en neem deze mee in de versiering. Om de een of andere reden hebben feestjes die buiten worden gehouden en goed versierd zijn veel flair en voelen speciaal aan. We hebben alle feest verlichting tips hier al voor je op een rijtje gezet. Heb je niet het geluk in de paar zomerse dagen van het jaar jarig te zijn of gewoon geen tuin/dakterras tot je beschikking? Geen nood, we hebben nog genoeg andere ideeën .

3) De versiering is heel belangrijk op een feestje. Ook voor volwassenen is het helemaal geen slecht idee om lekker veel slingers/ballonnen op te hangen. Een goed versierde kamer, maakt al het verschil of een feestje feestelijk overkomt als een gewone borrel.

4) Muziek speelt een erg belangrijke rol op een verjaardagsfeestje! Organiseer je een rustige avond waarbij je van plan bent veel bij te kletsen met iedereen, zorg dan toch zeker voor wat zachte ontspannen achtergrond muziek. Achtergrond muziek zorgt namelijk dat je feestje niet kil overkomt en geeft je gasten onbewust toch een feestelijk gevoel ook al luisteren ze niet bewust naar de muziek. Goede achtergrond muziek is rustige muziek en zet je op een lage stand zodat je niet je stem hoeft te verheffen om gehoord te worden.

5) Zitten er (muziek) talenten tussen je gasten? Vraag dan of ze het geen leuk idee vinden om tijdens het feestje even de gitaar (of welk instrument dan ook) te pakken en even een nummertje te spelen. Dit zorgt niet alleen voor entertainment, het brengt ook afwisseling in de avond zelf wat ervoor zorgt dat je avond niet eentonig wordt.

6) Het gebruik van licht tijdens een verjaardagsfeestje is ook erg belangrijk. Zorg voor gedimd en niet storend licht. Kaarsen, waxine lichtjes of een openhaard zijn het beste om een gezellige sfeer te creëren.