Het grootste recepten overzicht van feestelijke hapjes.

Aardbeien Chocolade Lollies

Aardbeien Chocolade Lollies
Gizan
Verse aardbeien lollie

Wat heb je nodig?

  • 12 grote aardbeien
  • 170 gram pure chocolade
  • Pannenkoekenbeslag
  • Poedersuiker
  • Zonnebloem olie
  • Feestprikkers

Hoe maak je ze?
Rijg aan elke feestprikker een aardbei. Leg de feestprikkers op een vel bakpapier en leg deze in de vriezer voor ongeveer 30 minuten.
Leg de chocolade in een kom en verwarm deze steeds in periodes van 15 seconden lang in de magnetron. Roer deze steeds tussendoor en herhaal dit totdat de chocolade compleet gesmolten is en glad is. Dip vervolgens de aardbeien feestprikkers in de chocolade en leg ze opnieuw in de vriezer voor ongeveer 15 minuten totdat de chocolade hard geworden is.
Verhit een grote hoeveelheid zonnebloemolie in een steelpan (of gebruik een frituurpan) en verhit dit tot 160 graden. Terwijl de olie aan het opwarmen is kan je het pannenkoekenbeslag klaarmaken. Volg hiervoor de beschrijving van de pannenkoekenmix op.
Dip de feestprikker nu in het beslag en draai het rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is. Als het beslag te dun is voeg je nog een beetje droge mix toe aan het beslag om hem dikker te maken. Plaats nu voorzichtig de feestprikkers in de hete zonnebloemolie (met stokje en al). Frituur deze terwijl je hem rustig ronddraait. Dit doe je tot het beslag goudkleurig is (ongeveer 1.5-2 minuten). Haal ze er met een tang uit en leg ze op keukenpapier om ze uit te laten lekken.Laat het 5 tot 10 minuten afkoelen om de chocolade weer hard te laten worden. Strooi er als laatste een beetje poedersuiker overheen.

Samenvatting
recipe image
Recept
Aardbeien Chocolade Lollie
Gepubliceerd
Gemiddelde Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)