Het grootste recepten overzicht van feestelijke hapjes.

Tips voor als je bent uitgenodigd op een verjaardagsfeestje

1) Stop wat energie en moeite in de keuze van je cadeau  Zorg ervoor dat het cadeau past bij de gelegenheid en bij de persoon die je heeft uitgenodigd. De leukste cadeaus zijn cadeaus waar een persoonlijk verhaal achter zit. Het cadeau hoeft niet duur te zijn, maar zorg wel dat het iets is waar je trots op bent om te geven. Dingen die je zeker moet vermijden zijn cadeaus doorgeven die je zelf eerder hebt gekregen, een  prijskaartje aan het cadeautje laten zitten en geld. Leuke cadeaus kunnen zeker ook persoonlijke waardebonnen zijn. Kaartjes voor een leuke film, voorstelling of museum waar de jarige altijd al zo graag heen wilde is bijvoorbeeld een perfect cadeau en laat de jarige zien dat je er echt moeite in hebt gestopt. Kijk ook gerust in onze online cadeauwinkel om snel een leuk verjaardagscadeau te bestellen.

2) Probeer op tijd aanwezig te zijn. Niks is zo frustrerend om een feestje te organiseren voor een kleine groep mensen waar de gasten tegen het einde van de avond binnen komen lopen. Over het algemeen geldt hoe kleiner de groep gasten, hoe belangrijker het is op tijd te zijn.

3) Zing altijd mee als er gezongen wordt voor de jarige. Zelfs als je geen noot kunt zingen is het belangrijk te bedenken dat je niet meedoet met Idols, maar je je vriend(in) een mooie dag wenst. Een valse toon wordt je zeker vergeven en je inzet wordt altijd gewaardeerd.

4) Probeer met iedereen een praatje te maken. Dit ligt natuurlijk ook aan de grootte van het feestje waarvoor je  bent uitgenodigd, maar probeer over het algemeen met iedereen een persoonlijk woordje te hebben gewisseld. Doe je best om iedereen’s naam te onthouden en probeer oprecht geïnteresseerd te zijn in iedereen.  Dit is niet alleen beleefd, je maakt het de jarige ook duidelijk dat jullie het als gasten naar je zin hebben en goed met elkaar overweg kunnen.

5) Bel na het feestje de jarige even op om hem/haar te bedanken. Er zit vaak veel tijd en moeite in het organiseren van een verjaardagsfeestje en het wordt dan ook vaak erg gewaardeerd als blijkt dat de gasten hiervan hebben genoten. Heb je het echt heel erg druk of een te grote kater? Stuur dan even een sms’je/mail/whatsappje.