Het grootste recepten overzicht van feestelijke hapjes.

Top 10 must-eat ijsjes | Zo kan je makkelijk zelf ijs maken!

Top 10 must-eat ijsjes | Zo kan je makkelijk zelf ijs maken!
Gizan
ijs maken

10 ijsjes die je deze zomer MOET proberen | Zelf ijs maken |

De rakketjes en peren-ijsjes uit de supermarkt zijn natuurlijk altijd lekker in de zomer. Maar wil je deze zomer iets specialers proberen, dan hebben wij de 10 lekkerste zomer ijsjes hier voor je op een rij gezet. Voor deze ijsjes heb je geen speciale ijsmachine nodig. Met een bakje om zelf in de vriezer ijsjes te maken en deze geweldige smaakcombinaties kan je zelf het lekkerste ijs maken.

Hoe maak je ijs?

[dropcap]Z[/dropcap]elf ijs maken is heel simpel. Er zijn een paar basis regels waar je je aan moet houden. Wanneer je deze toepast kan je zoveel verschillende soorten ijs maken als je zelf wilt.

  • Zorg voor een goede basis. Dit kan zijn: (chocolade-) melk (zorg wel voor volle melk), yoghurt, vruchtensap, vers fruitsap, frisdrank, slagroom of roomijs.

De basis die je kiest bepaalt het soort ijsje dat je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een lekker roomijsje, dan kies je als basis slagroom of roomijs. Wil je een verfrissend waterijsje? Dan kies je voor (vers) fruitsap of bijvoorbeeld 7up.

  • Voeg een smaak toe. Je kan dit zo gek maken als je wilt maar zorg wel dat deze past bij de basis die je hebt gekozen. Een smaak kan bijvoorbeeld elk soort fruit zijn, maar ook chocolade stukjes, noten, karamel, marshmallows, jam, hagelslag etc. Je kan ook twee smaken toevoegen of bijvoorbeeld kiezen om een lekkere likeur toe te voegen aan de ijsjes of een lekkere chocolade / fruit combinatie te maken. Voeg als regel niet meer dan 3 smaken per ijsje toe!

Om je ijsjes de smaak te geven die je hebt toegevoegd kan je deze het beste samen met de ijsbasis in een blender tot één geheel mixen. Een leuk idee is om een paar stukjes fruit/chocolade/nootjes apart te houden en deze achteraf in zijn geheel in de vormpjes te stoppen. Zo krijg je makkelijk lekkere kleine verrassingen in je ijsjes.

  • Breng de ijsjes op smaak voor je ze invriest. Voordat je de ijsjes in de vriezer doet proef je eerst de ijsjes en voeg je suiker toe. Let erop dat de ijsjes goed zoet zijn. De ijsjes horen net iets té zoet te smaken als je ze puur proeft.

Volg je deze stappen dan kan je zoveel verschillende soorten ijs maken als je creativiteit je toe laat. Bekijk de zomerijsjes top 10 om alvast smaak ideeën op de doen. Veel plezier!

 

aardbeien perzik vodka ijsjes

 

 

Chocolade ijsjes met marshmellows en amandelen

 

Nummer 1

Aarbeien Perzik Vodka Ijsjes

Nummer 2

Chocolade Ijsjes met Marshmallows en Amandelen

 

frambozen cheesecake ijsjes

 

Fruisap ijsjes

 

Nummer 3

Frambozen Cheesecake Ijsjes

Nummer 4

Fruitsap Ijsjes

 

kersen appel wisky sour ijsjes

 

 

kersen limoen ijsjes

 

Nummer 5

Kersen Appel Wiskey Sour Ijsjes

Nummer 6

Kersen Limoen Ijsjes

 

mango yoghurt ijsjes

 

peren zwarte bessen yoghurt ijsjes

Nummer 7

Mango Yoghurt Ijsjes

Nummer 8

Peren Zwarte Bessen Yoghurt Ijsjes

rood fruit met yoghurt ijsjes

 

rood wit blauw holland ijsjes

Nummer 9

Rood Fruit met Yoghurt Ijsjes

Nummer 10

Rood Wit Blauw Holland Ijsjes

 

Top 10 must-eat zomer ijsjes
Top 10 must-eat zomer ijsjes
Benieuwd hoe je de lekkerse ijsjes zelf kan maken? Lees hier hoe simpel het is. We hebben de 10 lekkerste recepten voor je klaargezet.
Verjaardaghapjes